Klantenservice
0
Dion - Donderdag 17 September 2023

Ontdek de vier iPhone 15 modellen. iPhone 15, iPhone 15 plus, iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max.

Welke iPhone 15 modellen zijn er?

De iPhone, wie kent hem niet. Apple heeft in 2023 weer vier nieuwe iPhones op de markt gebracht. In deze blog gaan we de iPhone 15 en zijn verschillende modellen bekijken en we gaan je vertellen wat deze modellen speciaal maakt. Op deze manier kom jij meer te weten over deze telefoons en welke er misschien goed bij jou passen. De lijn van modellen is vergelijkbaar met de iPhone 14. Er zijn namelijk twee goedkopere versies: de 6,1-inch iPhone 15 en 6,7-inch iPhone 15 Plus. Daarnaast zijn er twee duurdere en geavanceerde modellen: de 6,1-inch iPhone 15 Pro en 6,7-inch iPhone 15 Pro Max. Heb je al een iPhone gekocht en wil je hem graag beschermen? kijk dan naar de mooiste iPhone 15 hoesjes en sterkste iPhone 15 screenprotectors.

 

Hieronder de modellen nog even op een rijtje:

 • iPhone 15 (6,1 inch)
 • iPhone 15 Plus (6,7 inch)
 • iPhone 15 Pro (6,1 inch)
 • iPhone 15 Pro Max (6,7 inch)

 

iPhone 15 in het kort

 • Nieuw standaardmodel van 2023, opvolger van de gewone iPhone 14
 • Beschikbaar vanaf 22 september 2023
 • Voorzien van 6,1-inch OLED-display
 • Dynamic Island in plaats van notch
 • Snellere A16-chip, dezelfde als in de iPhone 14 Pro
 • Verbeterde camera: 48-megapixel groothoeklens
 • Usb-c in plaats van Lightning oplader
 • Behuizing van aluminium met matglazen achterkant
 • Beschikbaar in meerdere kleuren, waaronder zwart, blauw, geel, groen en roze
 • Prijs vanaf €969,- bij Apple en vanaf €876,- bij providers

 

Design van de iPhone 15

De iPhone 15 heeft een vernieuwd ontwerp gekregen, hoewel het nog steeds veel gelijkenissen vertoont met zijn voorganger. Het opvallendste is de matglazen achterkant, eerder alleen te vinden op de Pro-modellen. Deze iPhone heeft een behuizing van aluminium met platte zijkanten, maar de randen zijn iets afgerond in vergelijking met eerdere modellen.

Wat betreft kleuropties, kun je kiezen uit zwart, blauw, roze, geel en groen. Apple heeft ook meer gebruik gemaakt van gerecyclede materialen, waaronder 100% gerecycled kobalt voor de iPhone 15-batterij. 

 

iPhone 15 scherm

Het scherm van de iPhone 15 heeft een maximale helderheid van 2000 nits, bijna twee keer zo helder als dat van de iPhone 14, die een helderheid van 1200 nits heeft. Het scherm van de iPhone 15 is 6,1 inch groot, terwijl de Plus-variant een scherm heeft van 6,7 inch. Een nieuwe functie die zijn intrede doet op de iPhone 15 is het Dynamic Island, dat de notch vervangt. Het Dynamic Island werd voor het eerst geïntroduceerd bij de iPhone 14 Pro-modellen.

 

iPhone 15 camera 

De iPhone 15 bevat voor het eerst een 48-megapixel groothoekcamera, een eigenschap die voor het eerst werd geïntroduceerd bij de iPhone 14 Pro, maar nu ook beschikbaar is op de standaardmodellen. Bovendien is er een nieuwe 2x-zoomfunctie toegevoegd, die een telefoto-effect biedt, zonder dat er een derde fysieke telefotolens aanwezig is. Daarnaast heeft Apple de portretfunctie van de iPhone 15 camera verder verbeterd.

 

Chip en batterij duur van de iPhone 15

De iPhone 15 bevat dezelfde A16-chip met een 5-core GPU als de iPhone 14 Pro van vorig jaar. Apple belooft nog steeds dat de batterij de hele dag meegaat, maar ze geven geen exacte tijdsduur. Inmiddels hebben we meer informatie over de batterijduur van de iPhone 15: deze blijft hetzelfde als vorig jaar, en de capaciteit is iets gestegen, met 1% tot 2%. Dit leidt echter niet tot aanzienlijk langere gebruikstijd. Wat de chip betreft, de iPhone 15 maakt gebruik van de A16 Bionic van vorig jaar, terwijl de iPhone 15 Pro een nieuwe chip heeft gekregen, de A17 Pro.

 

iPhone 15: specificaties, opslagopties, en nieuwe functies.

Wat betreft de opslagopties van de iPhone 15, heb je de keuze tussen 128GB, 256GB of 512GB. Onze enquête toont aan dat veel mensen kiezen voor 128GB of 256GB, terwijl er wat minder belangstelling is voor de 512GB-opslag.

Er zijn ook verbeteringen op het gebied van draadloze verbindingen. De nieuwe ultra wideband-chip van de tweede generatie maakt het gemakkelijker om je vrienden te vinden, als zij ook een iPhone 15 hebben. Dit is vergelijkbaar met het nauwkeurig volgen van een AirTag. Apple meldt verder dat de kwaliteit van telefoongesprekken via 5G is verbeterd.

Een nieuwe functie genaamd "Roadside Assistance via Satellite" komt beschikbaar. Deze functie helpt je als je met autopech langs de kant van de weg staat. Het is een aanvulling op de bestaande satellietfunctie voor noodmeldingen. Deze functie voor autopech wordt voorlopig alleen in de Verenigde Staten aangeboden in samenwerking met AAA, de lokale equivalent van de ANWB.

 

iPhone 15 en usb-c

Wie had het ooit gedacht? Apple heeft de iPhone 15 uitgebracht met een usb-c poort, terwijl de vertrouwde Lightning-aansluiting is verdwenen. Deze verandering betekent dat je nu dezelfde kabel kunt gebruiken voor je iPhone, iPad en MacBook. Met de usb-c poort kun je ook je AirPods opladen via je iPhone en zelfs een extern scherm aansluiten zonder dat je een dongle of adapter nodig hebt. Het goede nieuws is dat MagSafe nog steeds beschikbaar is, zoals op eerdere modellen.

News & updates

Recente artikelen