Klantenservice
0
Donderdag 18 Februari 2024

Tips voor waterdichte telefoonhoesjes kiezen

Telefoonhoesjes kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt om je telefoon droog te houden. Rubber en plastic zijn goede keuzes omdat ze water afstoten. Een voorbeeld is een hoesje met rubberen afdichtingen rondom, die voorkomen dat water binnenkomt. Kies een hoesje met solide materialen, zoals siliconen rubber of polycarbonaat, voor betrouwbare bescherming. Maar er zijn meerdere factoren waar je rekening mee moet houden. Die factoren leggen we in deze blog uit.

Wil je meer blogs van ons lezen? Klik dan op de link.

 

Waterdichtheid classificaties

Waterdichte telefoonhoesjes hebben verschillende classificaties, zoals IP67 of IP68, die laten zien hoe goed ze tegen water kunnen. Bijvoorbeeld, als een hoesje IP68 is, kan het langer onder water blijven zonder schade. Bedenk waar je je telefoon gebruikt – als je vaak in de regen bent, is een hogere IP-classificatie handig. Of ben je een badmeester die zijn dagen doorbrengt naast het zwembad? Kies de beschermingsgraad die past bij waar jij je telefoon het meest gebruikt.

 

Pasvorm en sluiting van het waterdichte hoesje

Bekijk hoe de pasvorm en sluitingsmechanismen van het hoesje de waterdichtheid beïnvloeden. Zorg ervoor dat het hoesje goed aansluit en alle poorten en openingen goed bedekt zijn. Een voorbeeld hiervan is een hoesje met een goed sluitend ontwerp rondom de USB-poort en de koptelefoon aansluiting, waardoor water geen kans krijgt om binnen te sijpelen. Kies een hoesje dat de juiste pasvorm heeft voor je specifieke telefoonmodel, om optimale bescherming te garanderen.

Tip: weet je niet welk model je hebt? Je kunt met onze handige tool achterhalen welk model smartphone je hebt.

 

Gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit

Het is belangrijk om er achter hoe waterdichte hoesjes de gebruiksvriendelijkheid van jouw telefoon beïnvloeden, inclusief toegang tot knoppen, touchscreens en camera's. Check ook of extra functies zoals draadloos opladen behouden blijven. Kies een hoesje dat naast waterdicht ook gebruiksvriendelijk is voor een optimale telefoon ervaring. Zo gaan er geen functies verloren.

 

CasualCases heeft meerdere waterdichte hoesjes in het assortiment. Wil je hulp bij het kiezen of ander advies? Neem dan contact met ons op.

News & updates

Recente artikelen