Klantenservice
0

Welk model heb ik eigenlijk?

Uitleg van de verschillende modellen.

Hulp nodig

Gemakkelijk opladen en synchroniseren van elektronica.

Met de veelvoorkomende kabelstandaard micro-USB kabel laad en synchroniseer je gemakkelijk telefoons, laptops of andere elektronica. Het heeft een omkeerbare connector, de kabel kan hierdoor in beide richtingen worden aangesloten op apparaten. Toon meer

Merk hoesjes

Kleur

Materiaal

Accessoire

Prijs

-
4 Producten
Dudao - Powerbank 30000 mAh - 2x USB / USB C - Wit
57,99
Dudao - USB naar Micro USB oplader - 3A Fast charge oplaadkabel - Datakabel - 1 Meter - Wit
11,99
Dudao - Stekker met 2x USB aansluiting (5V) - USB naar Micro USB oplader - 2.4A oplaadkabel - Datakabel - 1 Meter - Wit
13,99
Dudao - Powerbank 30000 mAh - 2x USB / USB C - Zwart
57,99

Micro-USB kabel voor het opladen of synchroniseren van telefoons, laptops, tablets of camera's.

Een micro USB is een veelvoorkomende kabelstandaard die al jarenlang populair is (geweest). Het is een essentieel accessoire voor het opladen van elektronische apparaten. De micro USB heeft een omkeerbare connector, de kabel is dus in beide richtingen aan te sluiten. Hierdoor is het erg makkelijk in gebruik te nemen. De meeste micro USB-kabels kunnen zowel gegevens overdragen als opladen. Wel kan de snelheid van gegevensoverdracht variëren, dit hangt af van de specificaties van de Micro-UBS kabel en het apparaat. Het is belangrijk om dit voor het specifieke apparaat te controleren voordat je een Micro USB oplader aanschaft.

 

Compact en draagbaar 

Één van de voordelen van een micro-USB-kabel is het compacte formaat van het product. De kabels zijn vaak klein en licht van gewicht, gemakkelijk om mee te nemen onderweg. Zo kom je nooit zonder stroom te zitten. Ook als je onderweg bent, is het gemakkelijk mee te nemen. Wat helemaal handig is als je veel onderweg bent, is een powerbank. 

 

Betrouwbaar en duurzaam

Micro USB kabels zijn over het algemeen gemaakt van hoogwaardige materialen die duurzaamheid garanderen. Het is stevig en bestand tegen regelmatig in- en uitpluggen. Doordat ze hier goed tegen bestand zijn, vermindert dit het risico op beschadiging of breuk van de kabel. Zo kun je langer genieten van een betrouwbare oplaadoplossing! 

 

Wat is het verschil tussen een fast charger micro USB kabel en een normale micro USB kabel? 

Het verschil tussen een fast charger micro USB kabel (oftewel een snellader) en een normale micro USB kabel is voornamelijk de laadsnelheid. Een fast charger micro USB oplader is ontworpen om hogere stroomsterktes aan te kunnen. Deze kabels van deze oplader zijn geoptimaliseerd om de stroom efficiënter over te dragen. In vergelijking met normale micro usb kabels, is een snellader, zoals de naam al zegt, sneller.

 

Ga voor een gecertificeerde micro-USB oplader.

Het is belangrijk om te kiezen voor CE gekeurde oplaadkabel. Er zijn veel merkloze micro USB opladers en micro USB kabels op de markt. Deze zijn niet getest op kabelbreuken en andere risico's. Hierdoor is de kans op brand vele malen groter dan bij gekeurde micro USB opladers en micro USB kabels. 

 

Zijn er andere opladers dan de micro-USB en hoe kun je de micro-USB herkennen? 

 

Micro USB (hoekig gevormd)

Micro USB is te herkennen aan zijn hoekige vorm en platte vorm met een smalle kant en een bredere kant. Het is lange tijd een veelgebruikte aansluitstandaard geweest voor veel elektrische apparaten. Veel fabrikanten gebruikten micro USB als de standaard aansluiting voor hun smartphones, tablets en andere elektronische apparaten. De USB C aansluitingen worden geleidelijk vervangen als de standaard aansluiting voor elektronische apparaten omdat het een omkeerbare functie heeft. 

 

Apple Lightning 

Ligthning, oftewel Apple opladers. Deze opladers zijn opladers die speciaal ontworpen zijn door Apple en bestemd zijn voor Apple producten met een Lightning aansluiting, zoals iPhones, iPads en iPods. Apple gaat in de toekomst overstappen op USB C als de standaardaansluiting voor alle devices. USB C wordt al gebruikt in verschillende Apple producten, zoals MacBooks en iPad Pro-modellen. Het is een universelere aansluiting. Hier vind je onze iPhone opladers.

 

USB C (ovaal gevormd) 

Een ovaal gevormde USB C aansluiting vind je op de meeste nieuwe Android smartphones, tablets, Apple iPads en andere apparaten. Kijk ook goed naar de oplader die je gebruikt. Kies een USB C kabel als jouw oplader een USB C poort heeft. Liever een USB C oplader? Kijk danhier

 

Jouw micro-USB lader, micro-USB kabel of ander accessoire bestel je bij CasualCases.

CasualCases biedt een ruim assortiment aan producten. Onze ervaren medewerkers van de klantenservice helpen je graag bij het vinden van de juiste hoes en accessoire en zorgen ervoor dat je een tevreden gevoel krijgt bij het shoppen binnen CasualCases.