Klantenservice
0

Welk model heb ik eigenlijk?

Uitleg van de verschillende modellen.

Hulp nodig

Twee keer zo snel opladen met een USB C oplader.

Met een USB-C oplader, ook wel USB-C kabel genoemd, laad je jouw iPhone, Samsung, of ander apparaat wel 2 keer zo snel op. De USB-C oplader wordt steeds vaker als standaard oplader geleverd om laptops, telefoons en tablets op te laden. Toon meer

Merk hoesjes

Kleur

Materiaal

Accessoire

Prijs

-
5 Producten
Dudao - Powerbank 30000 mAh - 2x USB / USB C - Wit
57,99
Dudao - Stekker met USB aansluiting (5V) - USB naar USB-C oplader - 2.4A oplaadkabel - Datakabel - 1 Meter - Wit
13,99
Dudao - Powerbank 30000 mAh - 2x USB / USB C - Zwart
57,99
Dudao - USB naar USB-C oplader - 3A Fast charge oplaadkabel - Datakabel - 1 Meter - Wit
11,99
Dudao - USB-C naar USB-C nylon oplader - PD 45W Fast charge oplaadkabel - 1 Meter - Grijs
14,99

USB-C oplader voor telefoons, laptops, computers en tablets.

Een USB-C adapter is een moderne aansluitstandaard die steeds populairder wordt. Het kan veelzijdig gebruikt worden en laadt apparaten sneller op dan traditionele opladers wegens het hogere vermogensniveau. De opladers zijn compatibel met een veel elektronische apparaten, zoals telefoons, tablets of laptops. Dit maakt dat een USB-C ideaal is voor mensen die meerdere apparaten met verschillende oplaadbehoeften hebben. Houd er rekening mee dat de specificaties kunnen verschillen bij fabrikanten en modellen van USB-C opladers. Het is belangrijk om dit voor het specifieke apparaat te controleren voordat je een USB-C oplader aanschaft.

 

Wat zijn de voordelen van een USB-C oplader? 

  1. Omkeerbare stekkers: USB C stekkers zijn omkeerbaar, je kunt ze in elke richting aansluiten. Dit maakt het aansluiten van je apparaten eenvoudiger.

  2. Veelzijdig: USB C opladers kunnen niet alleen worden gebruikt om apparaten op te laden, maar ook om gegevens over te dragen. 

  3. Compact: USB C laders zijn vaak klein en licht van gewicht, waardoor ze gemakkelijk mee te nemen zijn. Dit maakt ze ideaal voor op reis en onderweg. 

  4. Verschillende vermogensniveaus: USB C laders zijn verkrijgbaar in verschillende vermogensniveaus, van 18W tot 100W of zelfs hoger. Het vermogen dat je nodig hebt, hangt af van het apparaat dat je wilt opladen. Voor telefoons of tablets is een lager vermogen nodig dan voor laptops of andere apparaten.

 

Wat is het verschil tussen een fast charger USB-C kabel en een normale USB-C kabel? 

 

Het verschil tussen een fast charger USB C kabel en een normale USB C kabel is voornamelijk de laadsnelheid en de maximale stroomsterkte die ze kunnen overbrengen. De fast charger USB C kabel is specifiek bedoelt om hogere stroomsterktes aan te kunnen en ondersteunt het snellere opladen. De fast charge kabels kunnen de stroom efficiënter overdragen en zorgen ervoor dat apparaten sneller worden opgeladen in vergelijking met normale USB C kabels. Normale USB C kabels kunnen ook worden gebruikt voor het opladen en om gegevens over te dragen, maar hebben meestal een lagere stroomcapaciteit en zijn niet ontworpen om apparaten snel op te laden. Ze kunnen nog steeds worden gebruikt voor het opladen van apparaten, maar de laadsnelheid kan langzamer zijn.

 

Ga voor een gecertificeerde USB-C oplader.

Het is belangrijk om te kiezen voor CE gekeurde oplaadkabel. Er zijn veel merkloze USB C opladers en USB C kabels op de markt. Deze zijn niet getest op kabelbreuken en andere risico's. Hierdoor is de kans op brand vele malen groter dan bij gekeurde USB C opladers en USB C kabels. 

 

Zijn er andere opladers dan de USB-C? 

 

Micro USB (hoekig gevormd)

Micro USB is te herkennen aan zijn hoekige vorm en platte vorm met een smalle kant en een bredere kant. Het is lange tijd een veelgebruikte aansluitstandaard geweest voor veel elektrische apparaten. Veel fabrikanten gebruikten micro USB als de standaard aansluiting voor hun smartphones, tablets en andere elektronische apparaten. De USB C aansluitingen worden geleidelijk vervangen als de standaard aansluiting voor elektronische apparaten omdat het een omkeerbare functie heeft. Hier  vind je de onze micro USB laders. 

 

Apple Lightning 

Ligthning, oftewel Apple opladers. Deze opladers zijn opladers die speciaal ontworpen zijn door Apple en bestemd zijn voor Apple producten met een Lightning aansluiting, zoals iPhones, iPads en iPods. Apple gaat in de toekomst overstappen op USB C als de standaardaansluiting voor alle devices. USB C wordt al gebruikt in verschillende Apple producten, zoals MacBooks en iPad Pro-modellen. Het is een universelere aansluiting. Hier vind je onze Apple Lightning kabels. 

 

USB-C (ovaal gevormd) 

Een ovaal gevormde USB C aansluiting vind je op de meeste nieuwe Android smartphones, tablets, Apple iPads en andere apparaten. Kijk ook goed naar de oplader die je gebruikt. Kies een USB C kabel als jouw oplader een USB C poort heeft. 

 

Jouw USB-C lader, USB-C kabel of ander accessoire bestel je bij CasualCases.

CasualCases biedt een ruim assortiment aan producten. Onze ervaren medewerkers van de klantenservice helpen je graag bij het vinden van de juiste hoes en accessoire en zorgen ervoor dat je een tevreden gevoel krijgt bij het shoppen binnen CasualCases.