Klantenservice
0
Dion - Vrijdag 15 Januari 2024

Hoe maak ik mijn smartphone diefstalbestendig?

In je telefoon zit tegenwoordig bijna je hele leven. Alles, van je foto's tot persoonlijke berichten, kan in handen vallen van dieven. Gelukkig zijn er makkelijke stappen die je kunt nemen om te zorgen dat je smartphone beter beschermd is tegen ongewenste mensen. Je kunt vooraf 

 

Is jouw telefoon gestolen? Lees dan deze blog om te weten wat je moet doen als je telefoon gestolen is. 

 

Wat kan een dief met mijn telefoon?

Verkoop van onderdelen

Telefoondiefstal kan leiden tot problemen, zoals de verkoop van onderdelen door criminelen. Hierdoor kun je financiële verliezen lijden en kunnen je persoonlijke gegevens in gevaar komen.

Geldopname van een bank

Geldopname van een bank na een telefoondiefstal is een zorgwekkend risico. Criminelen kunnen proberen toegang te krijgen tot je bankrekening via informatie op je telefoon, zoals mobiel bankieren-apps. Dit kan leiden tot financiële verliezen en moet worden vermeden.

Formatteren en doorverkopen

Diefstal van een telefoon kan leiden tot formattering van het apparaat door de dief en vervolgens doorverkoop op de zwarte markt. Dit kan leiden tot verlies van persoonlijke gegevens en financiële verliezen voor de oorspronkelijke eigenaar. Dit kan helaas gebeuren en het is bijzonder vervelend voor jou als eigenaar van de gestolen telefoon. H. Het benadrukt het belang van het nemen van beveiligingsmaatregelen om diefstal te voorkomen en je smartphone te beschermen tegen ongewenste toegang.

Afpersing met persoonlijke informatie

Afpersing met persoonlijke informatie is een steeds vaker voorkomend probleem geworden in de moderne samenleving. Criminelen kunnen toegang krijgen tot gevoelige gegevens op gestolen telefoons en deze informatie gebruiken om slachtoffers te chanteren. Dit kan ernstige stress en financiële schade veroorzaken. Het is van groot belang om je smartphone te beveiligen om dergelijke situaties te voorkomen en je privacy te beschermen.

 

Maak het dieven moeilijk

Schermvergrendeling instellen

Een eenvoudige maar effectieve stap is het instellen van een schermvergrendeling met een pincode of een patroon. Dit voorkomt ongeoorloofde toegang tot je telefoon en beschermt je persoonlijke gegevens.

Pincode voor simkaart instellen

Een pincode instellen voor je simkaart verhindert dat dieven je simkaart kunnen gebruiken om te bellen of toegang te krijgen tot je mobiele netwerk.

 

Open de instellingen: Ga naar het instellingenmenu op je smartphone.

 

 1. Ga naar 'Beveiliging' of 'Simkaart en netwerkinstellingen': Zoek in de instellingen naar de sectie die met beveiliging en simkaarten te maken heeft.

 

 1. Selecteer 'Simkaartvergrendeling' of 'Simkaartpin': Dit is meestal de optie waarmee je de pincode kunt instellen.

 

 1. Voer je huidige pincode in (als dit vereist is): Als je al een pincode hebt ingesteld en deze wilt wijzigen, moet je de oude pincode invoeren.

 

 1. Stel een nieuwe pincode in: Voer de nieuwe pincode in die je wilt gebruiken. Dit moet meestal een 4- tot 6-cijferige code zijn.

 

 1. Bevestig de nieuwe pincode: Typ de nieuwe pincode opnieuw om te bevestigen.

 

 1. Sla de wijzigingen op: Na het instellen van de nieuwe pincode, moet je de wijzigingen opslaan of bevestigen.

 

Gegevens versleutelen


Het versleutelen van gegevens op je smartphone kan variëren afhankelijk van het besturingssysteem dat je gebruikt, maar hier zijn algemene stappen voor zowel Android- als iOS-apparaten:

Voor Android-apparaten:

 1. Open de instellingen: Ga naar het instellingenmenu van je Android-apparaat.
 2. Ga naar 'Beveiliging en privacy': Zoek de sectie die verband houdt met beveiliging en privacy.
 3. Selecteer 'Gegevensversleuteling' of 'Versleuteling en inloggegevens': Dit kan variëren afhankelijk van de versie van Android die je gebruikt.
 4. Kies 'Versleuteling inschakelen' of een vergelijkbare optie: Volg de aanwijzingen op het scherm om het versleutelingsproces te starten. Dit kan enige tijd duren, afhankelijk van de hoeveelheid gegevens op je apparaat.

Voor iOS-apparaten (iPhone):

 1. Open de instellingen: Ga naar het instellingenmenu van je iPhone.
 2. Ga naar 'Touch ID & Wachtwoord' (of 'Face ID & Wachtwoord' afhankelijk van je model): Dit vind je in de instellingen onder 'Wachtwoorden en beveiliging'.
 3. Kies 'Gegevensversleuteling inschakelen' of een vergelijkbare optie: Hiermee versleutel je de gegevens op je iPhone met behulp van je toegangscode.
 4. Stel een sterke toegangscode in: Als je dit nog niet hebt gedaan, zorg dan voor een sterke toegangscode die je gebruikt om je iPhone te ontgrendelen.

 

Back-up van gegevens maken

​​Regelmatige back-ups van je gegevens op een externe locatie zorgen ervoor dat je belangrijke informatie niet verliest, zelfs als je telefoon gestolen wordt.

 

Voor Android-apparaten:

 

 1. Google Back-up: Android-telefoons bieden meestal automatische back-up naar je Google-account. Je kunt controleren of dit is ingeschakeld door naar 'Instellingen' te gaan, vervolgens naar 'Systeem' > 'Back-up' te gaan en te zorgen dat 'Back-up van mijn gegevens' is ingeschakeld.

 

 1. Google Foto's: Je kunt ook Google Foto's gebruiken om je foto's en video's te back-uppen. Download de Google Foto's-app als je deze nog niet hebt en stel in dat je media automatisch wordt geüpload naar je Google-account.

 

Voor iOS-apparaten (iPhone):

 

 1. iCloud Back-up: iPhones bieden de optie om een back-up te maken naar iCloud. Ga naar 'Instellingen', tik op je naam bovenaan, ga naar 'iCloud' en selecteer 'iCloud-reservekopie'. Zorg ervoor dat deze is ingeschakeld.

 

 1. iTunes of Finder (macOS Catalina en hoger): Je kunt ook handmatig een back-up maken via iTunes (macOS Mojave en lager) of Finder (macOS Catalina en hoger) door je iPhone met een computer te verbinden en een back-up te maken.

 

 1. iCloud-fotobibliotheek: Voor foto's en video's kun je iCloud-fotobibliotheek inschakelen via 'Instellingen' > 'Foto's' en ervoor kiezen om je mediabestanden in iCloud op te slaan.

 

Het is belangrijk om regelmatig back-ups te maken, bij voorkeur dagelijks of wekelijks, afhankelijk van hoe vaak je gegevens wijzigen. Dit zorgt ervoor dat je belangrijke informatie niet verloren gaat, zelfs als je telefoon gestolen wordt, verloren gaat of beschadigd raakt.

 

Hoesje met koord

Een hoesje met een koord kan helpen voorkomen dat je telefoon gemakkelijk uit je handen glipt of gestolen wordt, vooral in drukke of riskante situaties. Het voegt een extra laagje fysieke beveiliging toe aan je toestel. Als je op zoek bent naar hoesjes met koord, kun je kijken in ons assortiment waar je verschillende mooie hoesjes met koord kunt vinden. Deze hoesjes bieden niet alleen extra bescherming, maar kunnen ook stijlvol en praktisch zijn voor dagelijks gebruik.

News & updates

Recente artikelen