Klantenservice
0
Rob - Maandag 17 Maart 2023

Hoe kies ik de juiste oplader voor mijn iPhone?

Als trotse eigenaar van een iPhone weet jij hoe fijn het is om een goede oplader te hebben. Een betrouwbare oplader zorgt ervoor dat jij altijd bereikbaar bent en eindeloos kunt scrollen, streamen en Facetimen. Maar hoe kies je nou de juiste iPhone oplader voor jouw iPhone? Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet hebben bij het uitkiezen van de juiste oplader. In deze blog vind je enkele handige tips bij het uitkiezen en kun je de volgende onderwerpen verwachten:

 

  • Welke iPhone heb ik?
  • Welke keuzes heb je voor een iPhone oplader?
  • Kwaliteit van de oplader
  • Laadsnelheid
  • Veiligheid
  • Prijs
  • Kabellengte
  • iPhone opladers van CasualCases

 

Welke iPhone heb ik?

Bij het kiezen van een goede oplader voor je iPhone is het allereerst belangrijk om te weten welk type iPhone jij eigenlijk hebt. Afhankelijk van het type iPhone dat je hebt, heb je een oplader nodig met een bepaalde wattage. Controleer dus welk type iPhone je hebt voordat je een oplader aanschaft. Opladers zijn er vanaf 5 watt tot wel 140 watt. Als je gebruik wil maken van iPhone snelladen moet kiezen voor een oplader van 20W met usb-c. Als je je iPhone alleen ’s nachts oplaadt, heb je zo’n snellader niet nodig. Denk dus na over wat jij wil van je oplader. 

 

Welke keuzes heb je voor een iPhone oplader?

Als je op zoek bent naar een oplader voor je iPhone, zijn er verschillende opties beschikbaar. Ten eerste kun je ervoor kiezen om een originele Apple-oplader te kopen bij een Apple-winkel of een erkende Apple-verkoper. Deze laders zijn speciaal ontworpen voor de iPhone en zorgen ervoor dat je telefoon snel en veilig wordt opgeladen. Een andere optie is om te kiezen voor een oplader van een ander merk. Er zijn verschillende merken die opladers maken die compatibel zijn met de iPhone, zoals Belkin, Anker en Aukey. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je een oplader kiest die geschikt is voor jouw iPhone-model en die voldoet aan de veiligheidsnormen. Ook niet onbelangrijk is de keuze tussen bedraad, draadloos of MagSafe. 

 

Kwaliteit van de oplader

De kwaliteit van de oplader die je kiest voor je iPhone is erg belangrijk. Een slechte kwaliteit oplader kan niet alleen zorgen voor een trage oplaadtijd, maar kan ook schade aan je telefoon veroorzaken of zelfs een gevaar vormen voor je veiligheid. Wanneer je op zoek bent naar een oplader, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan de veiligheidsnormen en gecertificeerd is. Zoek naar opladers die getest en gecertificeerd zijn. Deze certificeringen garanderen dat de oplader veilig is en voldoet aan de internationale veiligheidsnormen. Dit zorgt voor een snelle, veilige en betrouwbare oplaad ervaring voor je iPhone. Een goed merk dat waar wij bij CasualCases erg blij mee zijn is Dudao.

 

Laadsnelheid

Ook de laadsnelheid is voor het de oplader voor je iPhone is van belang. Het is natuurlijk prettig als je telefoon snel weer opgeladen is, vooral als je hem vaak gebruikt gedurende de dag. De laadsnelheid van een oplader wordt bepaald door het vermogen van de oplader, dat vermogen wordt uitgedrukt in watt. Over het algemeen geldt: hoe hoger het wattage van de oplader, hoe sneller je iPhone wordt opgeladen. Apple levert standaard een oplader met een vermogen van 5 watt bij nieuwe iPhones. Als je op zoek bent naar een snellere laadsnelheid, kun je een oplader met een hoger wattage overwegen, bijvoorbeeld een oplader van 10 watt of 18 watt. Sommige iPhones, zoals de iPhone 12-serie, ondersteunen snelladen en hebben een oplader nodig met een hoger vermogen om optimaal te kunnen profiteren van deze functie.

 

Veiligheid

Veiligheid is een belangrijke factor bij het kiezen van een oplader voor je iPhone. Het is essentieel om te kiezen voor een oplader die veilig is en voldoet aan de internationale veiligheidsnormen om schade aan je telefoon of persoonlijke ongelukken te voorkomen. Een veilige oplader moet zijn getest en gecertificeerd door gerenommeerde organisaties zoals UL (Underwriters Laboratories) of ETL (Intertek). Deze certificeringen garanderen dat de oplader voldoet aan de veiligheidseisen en normen voor elektrische producten. Bovendien moet de oplader zijn voorzien van veiligheidsvoorzieningen zoals beveiligingen tegen overbelasting, overspanning, oververhitting en kortsluiting om te voorkomen dat de oplader te veel stroom doorstuurt naar je iPhone. Op deze manier kan jij met een gerust hart in slaap vallen terwijl je telefoon aan het opladen is.

 

Prijs

Als je op zoek bent naar een vervangende oplader, kun je geconfronteerd worden met veel verschillende prijzen en kwaliteit opties. Een originele iPhone oplader, geproduceerd door Apple, kan behoorlijk duur zijn en variëren van €19 tot €95. Ligt er wel een beetje aan welke je wil hebben natuurlijk. Het is belangrijk om te weten dat niet alle vervangende opladers gelijk zijn aan de originele Apple oplader. Er zijn veel goedkopere opties die niet voldoen aan de veiligheidsnormen en specificaties van Apple en mogelijk schade kunnen veroorzaken aan zowel de oplader als je iPhone. Over het algemeen geldt dat hoe goedkoper de oplader is, hoe groter het risico op kwaliteitsproblemen en schade. Het is daarom de moeite waard om te investeren in een kwaliteitsvolle oplader die jouw telefoon veilig en efficiënt kan opladen.

 

Kabellengte

Even scrollen als je in bed ligt, heerlijk toch? Moet je wel een volle batterij hebben, of een extra lange kabel. De meeste iPhone laders worden geleverd met een kabel van 1 meter lang, maar er zijn ook opties beschikbaar met een langere kabel. Een langere kabel kan ook handig zijn als je jouw telefoon wilt opladen als een stopcontact niet zo dicht in de buurt is. Er zijn verschillende kabellengtes beschikbaar, variërend van 1,5 meter tot 3 meter of meer. Het is belangrijk om te weten dat een langere kabel soms de laadsnelheid kan beïnvloeden. Dit komt omdat de stroom over een langere afstand moet reizen en daarom iets trager kan zijn dan bij een kortere kabel.

 

iPhone opladers van CasualCases

Er zijn dus heel wat factoren om rekening mee te houden bij het uitkiezen van een oplader. Maar na het lezen van deze blog weet jij precies hoe je dat doet. Twijfel je toch nog een beetje of je wel de juiste keuze maakt? Snappen we! Daarom staan wij altijd voor je klaar om je te helpen bij je keuze. Je kunt hier ons aanbod bekijken en anders contact met ons opnemen!

News & updates

Recente artikelen