Klantenservice
0
Rob - Dinsdag 22 Februari 2023

Hoe bevestig je een screenprotector zonder bubbels?

Een screenprotector is een handige accessoire die je kan helpen om het scherm van je smartphone of tablet te beschermen tegen krassen en barsten. Hiermee houd jij je telefoon of tablet zo lang mogelijk als nieuw. Wij krijgen bij CasualCases vaak de vraag: hoe breng je een screenprotector aan zonder bubbels? In dit blogartikel leggen wij je stap voor stap uit hoe het moet. Zodat jij het na het lezen van deze blog, zelf thuis kan doen. Ook hebben we een link naar een filmpje toegevoegd waar in jij kan bekijken hoe iemand anders het doet op de juiste manier. Maar eerst zijn dit de stappen die we met jou gaan doornemen:

 

  • Stap 1: Leg je spullen klaar en haal de screenprotector uit de verpakking
  • Stap 2: Maak je scherm schoon
  • Stap 3: Breng de screenprotector aan
  • Stap 4: Verwijder eventuele luchtbellen
  • Stap 5: Klaar voor gebruik!

 

Stap 1 leg de spullen klaar en haal de screenprotector uit de verpakking

Voordat je met deze stap begint is het handig om je handen goed te wassen met handzeep zodat jij zo min mogelijk vet en viezigheid aan je handen hebt. Daarna haal je de screenprotector voorzichtig uit de verpakking en leg je hem op een schoon en vlak oppervlak. Zorg ervoor dat je de kant van de screenprotector die op het scherm moet komen niet aanraakt met je vingers, om vingerafdrukken te voorkomen.

 

Stap 2 maak je scherm schoon

Voordat je de screenprotector aanbrengt, is het belangrijk om het scherm van je apparaat goed schoon te maken. Gebruik hiervoor een zachte, pluisvrije doek of een microvezeldoekje en eventueel wat alcohol om vet en vuil te verwijderen. De laatste restjes stof verwijder je met een stofsticker. Druk deze sticker op je scherm en haal hem er vervolgens weer af. Doe dit een paar keer, totdat je er zeker van bent dat er geen stof meer op je scherm zit. Zorg ervoor dat het scherm helemaal droog is voordat je verder gaat. Dan kan de protector goed hechten.

 

Stap 3 Breng de screenprotector aan

Nu komt het belangrijkste deel: het aanbrengen van de screenprotector. Haal het beschermfolie van de plakkant van je screenprotector af. Plaats de screenprotector op het scherm van je apparaat en zorg ervoor dat hij precies op de juiste plek zit, dit kun je doen door goed te kijken naar de randen van je smartphone. Zorg er voor dat de screenprotector aan beide kanten evenveel van de rand af zit. Probeer daarbij te voorkomen dat er luchtbellen onder de screenprotector ontstaan. Als er toch luchtbellen zijn hoef je nog niet in paniek te raken. Deze luchtbellen kun je proberen voorzichtig weg te duwen met een bankpasje of een speciale plastic rakel voor screenprotectors.

 

Stap 4 verwijder eventuele luchtbellen

Als er toch nog luchtbellen onder de screenprotector zitten, kun je proberen deze weg te halen met een bankpasje of een speciale rakel voor screenprotectors. Werk hierbij vanuit het midden van de screenprotector naar de randen toe, zodat je de lucht naar buiten duwt. Ook nu blijven er nog wat kleine luchtbellen zitten. Dat is geen probleem, die verdwijnen vanzelf na een dag of twee.

Tip: Sommige screenprotectors zijn wat lastiger aan te brengen dan andere. Als je het lastig vindt, kun je altijd een YouTube-video opzoeken waarin wordt uitgelegd hoe je de specifieke protector moet aanbrengen. Klik hier om zo’n filmpje te bekijken.

 

Stap 5 Klaar voor gebruik!

Als je tevreden bent met het resultaat, is je screenprotector nu klaar voor gebruik. Nu kun je met een gerust hart je telefoon of tablet gebruiken, zonder bang te zijn voor krassen en barsten op het scherm. Dat is toch een fijn gevoel?

 

Screenprotectors van CasualCases

Er zijn veel verschillende soorten screenprotectors verkrijgbaar, van plastic folies tot gehard glas. Het is belangrijk om de juiste protector te kiezen voor jouw apparaat en gebruikssituatie. Zo zijn er bijvoorbeeld screenprotectors die extra stevig zijn en dus beter geschikt zijn voor sportieve activiteiten, en protectors die een blauwlichtfilter hebben om vermoeide ogen te voorkomen. Wil je een screenprotector kopen en aanbrengen, volg dan de bovenstaande stappen en kies de juiste protector voor jouw apparaat. Zo blijft je scherm optimaal beschermd tegen beschadigingen. Bij CasualCases hebben wij alle soorten screenprotectors en weten zeker dat er een is die bij jouw behoefte past. Kijk hier in ons aanbod om de perfecte screenprotector te vinden. Op onze website vind je nog veel meer mooie accessoires voor jouw telefoon zoals smartphonehoesjes, opladers en andere aanbiedingen. Wij helpen jou graag bij het maken van de juiste keuzes zodat jouw telefoon het langst mooi blijft. Je kunt altijd contact opnemen met onze klantenservice als je vragen hebt en ons bereiken via het mailadres [email protected].

News & updates

Recente artikelen