Klantenservice
0
Dion - Donderdag 27 Maart 2023

Dit zijn de 5 beste e-readers van 2023

Hou jij van lezen? Dan heb jij waarschijnlijk al een E-reader of ben je ernaar op zoek. Maar met zoveel opties op de markt kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Dit snappen wij bij CasualCases maar al te goed. Daarom hebben wij hier voor jou een blogartikel met de 5 beste E-readers van 2023. Hierin gaan wij diep in op de specificaties van de apparaten zodat jij goed kunt vergelijken en erachter kan komen wat je nodig hebt. Daarnaast vertellen we je ook nog hoe je jouw favoriete apparaat kunt beschermen met de beste E-reader hoesjes en screenprotectors. In dit blogartikel kun je de volgende dingen verwachten.

 

  • Kobo Sage
  • Kindle Oasis 3
  • Kobo Libra 2
  • Pocketbook Touch lux 5
  • Kindle Paperwhite
  • Hoe bescherm ik mijn E-reader met een E-reader hoesje?

 

Wil je dit hele artikel overslaan en gelijk door naar de E-reader hoesjes? Klik dan op de link. 

 

1. Kobo Sage E-reader

De Kobo Sage is De Kobo Sage is een e-reader die is uitgebracht door Kobo, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van e-readers en het leveren van digitale boeken. Het scherm heeft een totale resolutie van 1920 x 1440 pixels, wat zorgt voor een scherpe weergave van tekst en afbeeldingen. Het apparaat is ook voorzien van ComfortLight PRO-technologie, die zorgt voor een gelijkmatige en natuurlijke verlichting van het scherm, wat het lezen prettiger maakt voor de ogen.

Een andere interessante eigenschap van de Kobo Sage is de toevoeging van een fysieke bladerknop aan de zijkant van het apparaat. Hierdoor kan je gemakkelijk door boeken bladeren zonder het scherm aan te raken, wat handig kan zijn tijdens het lezen in bed. Natuurlijk kan dit ook gewoon door aanraking op het scherm als je dat liever hebt. 

Ook nieuw op de Kobo Sage is de mogelijkheid om notities en markeringen te maken met behulp van een stylus, dat is een klein pennetje. Dit is vooral handig voor studenten en professionals die aantekeningen willen maken tijdens het lezen van digitale boeken. De Kobo Sage wordt geleverd met een stylus die speciaal is ontworpen voor het maken van notities en markeringen op het scherm tijdens college of vergaderingen.

Verder is het fijn dat je zorgeloos kunt lezen aan het strand of zwembad. Het apparaat is namelijk waterbestendig. Toch is het niet onverstandig om een hoesje voor deze E-reader aan te schaffen.

Daarnaast heeft de Kobo Sage een lange batterijduur van enkele weken bij normaal gebruik, dat betekent dat je het apparaat niet vaak hoeft op te laden. Met 32GB opslaggeheugen heb je voldoende ruimte voor een flinke digitale boekenkast van wel 30.000 boeken. 

 

2. Kindle Oasis 3 E-reader

De Kindle Oasis 3 is de derde generatie van de premium e-reader van Amazon. Het is een slank apparaat met een aantal geavanceerde functies die het lezen nog aangenamer maakt. Het eerste wat opvalt aan dit apparaat is het hoogwaardige materiaal, aluminium met aan de achterkant een rubberen afwerking. Hij is waterbestendig dus deze kan ook gewoon lekker mee op strandvakantie. Toch raden wij altijd een E-reader hoesje aan om jouw apparaat te beschermen.

De E-reader heeft een speciaal Carta E-Ink scherm met instelbare kleurtemperatuur waardoor je hem kan aanpassen aan je eigen voorkeuren. Het scherm is helder en scherp en daardoor zelfs te gebruiken bij fel zonlicht. De verlichting is geoptimaliseerd voor het lezen in het donker. Hij heeft namelijk 25 LED’s die het scherm gelijkmatig verlichten. Dit scherm kun je goed beschermen met de juiste E-reader hoesjes en een goede screenprotector. 

De accu van de Kindle Oasis 3 is indrukwekkend. Met een volle batterij kun jij wekenlang lezen en als je de verlichting uitschakelt gaat hij nóg langer mee. Hij wordt geleverd met 8GB of 32 GB opslagruimte. Jij kunt dus zelf beslissen wat je nodig hebt. 

 

3. Kobo Libra 2 E-reader

De Kobo Libra 2 heeft een scherp 7-inch touchscreen en het scherm is ontworpen om een goede leeservaring te bieden. Met instelbare verlichting en de mogelijkheid om kleurtemperatuur van het scherm aan te passen is het een erg fijn apparaat. Ook deze Kobo is voorzien van ComfortLight Pro waarmee je ’s nachts zonder problemen kunt lezen zonder dat het vervelend is voor je ogen.

De E-reader is gemaakt van duurzame materialen en heeft een slank en licht ontwerp. Je kunt hem dus overal makkelijk mee naartoe nemen. Ook deze E-reader is waterbestendig dus geen probleem als je in slaapt valt met je voeten in het zwembad!

De Kobo Libra 2 heeft 8GB opslagruimte wat genoeg is voor meer dan duizenden boeken en zijn accu is ook niet mis, deze gaat tot wel zes weken mee. Je kunt dus lange tijd lezen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over opladen. Wat mooi is aan deze E-reader is de ingebouwde wifi. Daardoor heb je makkelijk toegang tot de Kobo-winkel en kun jij zoveel boeken kopen als je wil! Je kunt ook E-books van je eigen computer downloaden naar je apparaat. Ook leuk is de ingebouwde woordenboekfunctie waarmee je woorden kunt opzoeken terwijl je leest in een vreemde taal. 

 

4. Pocketbook Touch lux 5 E-reader

Deze E-reader is iets goedkoper dan de bovenstaande en daarmee een goede keuze voor jou als je let op je budget. De PocketBook Touch Lux 5 is een E-reader die wordt geproduceerd door het bedrijf PocketBook. Het apparaat heeft een 6 inch Carta E-Ink touchscreen scherm en ondersteunt het lezen van verschillende E-book formaten, waaronder ePub, PDF, MOBI en FB2. Door het kleine formaat van deze E-reader is hij erg handig voor onderweg in de trein. Wel is het lezen hierdoor iets minder comfortabel als bij de grotere E-readers. Hier moet je dus rekening mee houden. 

De Touch Lux 5 heeft 8 GB interne opslagruimte, wat genoeg is voor duizenden E-books, en heeft ook een microSD-kaartsleuf waarmee de opslagruimte kan worden uitgebreid. Het apparaat is voorzien van wifi, waarmee je E-books rechtstreeks op de e-reader kunt downloaden en ook toegang hebt tot online boekwinkels. Onbeperkt leesplezier voor jou dus.

De Touch Lux 5 heeft ook een aantal handige functies, waaronder de mogelijkheid om aantekeningen te maken en woorden op te zoeken in een woordenboek. Het apparaat heeft een batterijduur van enkele weken en je kunt zowel het touchscreen als de knoppen gebruiken om de bladzijde om te slaan en hem verder te bedienen. Het is goed om te weten dat je geen E-books van een Kobo Plus abonnement kunt lezen op een Pocketbook. 

 

5. Kindle Paperwhite E-reader

De Kindle Paperwhite is een populaire E-reader die gemaakt is door Amazon. De Paperwhite heeft een 6-inch scherm met een resolutie van 303 ppi (pixels per inch). Hij heeft net als de andere E-readers een ingebouwd licht die zorgt voor gelijkmatige verdeling en je kan in het donker dus makkelijk lezen met deze E-reader. Hij is ontworpen voor leescomfort en heeft verschillende functies.

Je kunt de lettergrootte en het lettertype aanpassen aan je persoonlijke voorkeur zodat het gemakkelijker is om te lezen. Ook handig is het maken van aantekeningen en het markeren van bepaalde passages. Al heeft de Kindle Paperwhite niet het Stylus pennetje die de Kobo Sage wel heeft. Hij heeft wel een ingebouwd woordenboek waarmee jij gemakkelijk woorden kunt opzoeken of kunt laten vertalen. 

Ook handig, net zoals bij de andere Kindle apparaten, is de snelle integratie met de Amazon Kindle Store. Dit is de grootste online boekenwinkel ter wereld en dit biedt jou dus de kans op onbeperkt leesplezier. Je kunt kiezen tussen een 8GB of 32GB uitvoering. Je moet dus zelf bedenken wat handig is voor jou. Met 8GB kun je al duizenden boeken opslaan maar voor sommige mensen is meer altijd beter! De batterijduur is erg indrukwekkend. Met een enkele lading gaat ook dit apparaat wekenlang mee. Ligt er natuurlijk wel een beetje aan hoe je hem gebruikt.

 

Hoe bescherm ik mijn E-reader met een E-reader hoesje?

Als trotse eigenaar van een goede E-reader wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk goed blijft. Een goede manier om je E-reader te beschermen tegen schade is door gebruik te maken van een van de E-reader hoesjes van CasualCases. Hieronder leggen we jou nog even uit hoe je jouw E-reader het beste kunt beschermen en waar je op moet letten bij het kopen van een hoesje voor je E-reader. 

 

Waarom een E-reader hoesje gebruiken?

Een E-reader hoesje biedt bescherming tegen krassen en stoten. Dit kan handig zijn als je hem veel onderweg gebruikt, bijvoorbeeld in de trein of als je op reis bent. Je E-reader blijft langer mooi en behoudt zijn waarde door het gebruik van een E-reader hoesje. 

 

Waar moet ik op letten bij het kopen van een E-reader hoesje?

Bij het aanschaffen van een E-reader hoesje moet je met een aantal factoren rekening houden. Hij moet natuurlijk passen bij het model dat jij hebt. Zorg er dus voor dat je het juiste type hoesje koopt voor jouw model. Daarnaast is het goed om te kijken naar het materiaal van het hoesje. De hoesjes van CasualCases zijn gemaakt van duurzame stevige materialen zoals leer, neopreen of siliconen. Daarnaast is het natuurlijk leuk om een mooi design te hebben of een leuke opdruk. Dit kun je allemaal in ons assortiment bekijken. 

 

Hoe gebruik ik een E-reader hoesje?

Een E-reader hoesje is eenvoudig in gebruik. Schuif je E-reader in het hoesje en zorg ervoor dat deze goed aansluit. Het hoesje is ontworpen om eenvoudig toegang te bieden tot alle knoppen en poorten op je E-reader, zodat je deze nog steeds kunt gebruiken terwijl hij beschermd is.

Bij CasualCases hebben wij een ruim assortiment en onze ervaren medewerkers staan voor je klaar om jou te helpen bij het maken van de juiste keuze. Wij zorgen ervoor dat jij tevreden kunt lezen. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op. 

News & updates

Recente artikelen