Klantenservice
0
Wout - Vrijdag 26 Februari 2023

Dit is wat je moet weten over de nieuwe Samsung Galaxy S23

De Samsung Galaxy S23 is de nieuwste toevoeging aan de populaire Galaxy S-serie smartphones van het Zuid-Koreaanse elektronicabedrijf Samsung. Hij is sinds 1 februari beschikbaar in Nederland. De Galaxy S23 heeft snellere hardware, een grotere accu, verbeterde camera’s en draait de nieuwste versie van Android. In dit blogartikel gaan we in op de volgende onderwerpen en lees je alles over deze nieuwe smartphone van Samsung. Ook vertellen we je hoe jij deze nieuwe smartphone het best kunt beschermen met een hoesje of een screenprotector.

 

  • Hardware en prestaties
  • Ontwerp en scherm
  • Camera’s
  • Batterij
  • Verschillende kleuren
  • Prijs
  • Tips voor het beschermen van je Samsung Galaxy S23

 

Hardware en prestaties

De smartphone is voorzien van een speciaal ontwikkelde Snapdragon 8 processor met een Gen 2-chip van Qualcomm. Hiermee is het een van de snelste smartphones van het moment. Hij heeft 8 GB RAM en 128, 256, of 512 GB opslag. Daarnaast draait hij op Android 13 en de One UI 5.1 schil. De One UI 5.1 is een eigen toevoeging waardoor de telefoon makkelijker verbinding maakt met Wi-Fi speakers en het geeft toegang tot de eigen apps van Samsung. Samsung loopt al jaren voorop als het gaat om upgrades en beveiligingsupdates. In dit geval betekent het dat je vijf jaar security updates krijgt en beloven ze vier grote Android upgrades.

 

 

 

Ontwerp en scherm

Het scherm van de Galaxy S23 is een echte blikvanger. Met een 6,1 inch, FHD+ 120 Hz AMOLED scherm en een resolutie van 2340 bij 1080 heeft hij een hoog contrast en fraaie kleuren, zwart is echt zwart en de kleuren spatten van het scherm. Door de verversingssnelheid van 120 Hz vloeien de beelden soepel over het scherm. De Galaxy S23 krijgt dit jaar net als de plus en ultra ook een hogere helderheid. Daardoor kun jij je smartphone makkelijker gebruiken in de felle zon.

 

Camera’s

De Samsung Galaxy S23 heeft net zoals de S22 meerdere camera’s. Bij zijn voorgangers werd al enkele generaties lang dezelfde camera aan de voorzijde gebruikt. Dit is bij de S23 niet het geval. Ze hebben gekozen voor de vernieuwde 12 megapixel-lens. Dat betekent nog betere selfies en wordt het videobellen alsof je echt tegenover elkaar staat.

Op de achterkant van de smartphone zitten nog eens drie camera’s. Met de 50 megapixel hoofdcamera schiet jij onder alle omstandigheden de beste kiekjes. Ook kun je kiezen om te fotograferen met de 12 megapixel-groothoeklens en tot slot is er de telelens van 10 megapixel met maximaal drie keer optische zoom. De camera’s op de achterzijde zien er ook iets anders uit dan bij zijn voorganger. Ze zitten namelijk niet meer op een ‘eilandje’ maar zijn los van elkaar op de behuizing geplakt.

 

Batterij

De Galaxy S-Serie staat niet bekend om zijn lange accuduur. Een grotere accu was dan ook geen overbodige luxe. De S23 heeft een accu van 3900 mAh, 25 Watt snelladen. In de S23 plus en Ultra zit een iets sterkere batterij. Wel is er gezorgd dat de Galaxy S23 minder stroom verbruikt door bijvoorbeeld een lagere refresh rate. Dit zorgt ervoor dat jouw telefoon minder stroom verbruikt wanneer hij geen intensieve taken uitvoert. Wanneer je bijvoorbeeld een artikel leest (zonder te scrollen) dan kan het scherm het refresh rate laten zakken zonder dat jij dat door hebt en kun jij gewoon doorgaan met waar je mee bezig bent.

 

 

In welke kleuren komt de Galaxy S23?

Je kunt de Galaxy S23 kopen in het zwart, beige/crème, groen, en roze. Daarnaast kun je in sommige winkels ook kiezen voor grijs, lichtgroen, lichtblauw, en rood. Je kunt natuurlijk ook gaan voor een mooi smartphonehoesje  waarmee je zelf kunt bepalen hoe je Samsung Galaxy S23 er uit ziet en dan heb je hem ook gelijk beschermd.

 

Prijs

De prijs van de S-serie ligt dit jaar iets hoger dan voorgaande jaren, al krijg je hier natuurlijk wel veel voor terug. Je koopt de Galaxy S23 vanaf €949, de Galaxy S23+ vanaf €1199, en de Galaxy S23 Ultra vanaf €1399. Hierbij is het wel mogelijk om een opslag upgrade te krijgen en €100 extra inruilwaarde bij het inruilen van je oude smartphone. Check het bij Samsungs eigen shop.

 

Tips voor het beschermen van je smartphone

Nu je alles weet over de nieuwe Samsung Galaxy S23, waaronder de prijs. Weet je ook hoe  belangrijk het is om deze smartphone goed te beschermen. Een hoesje kan daarbij helpen. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van een smartphonehoesje en wat zijn de voordelen van een goed hoesje? Een smartphone hoesje biedt niet alleen bescherming tegen krassen en stoten, maar kan ook functioneel en stijlvol zijn. Er zijn hoesjes in allerlei soorten en maten verkrijgbaar, van dunne siliconen hoesjes tot robuuste hardcase hoesjes. Naast bescherming bieden hoesjes ook extra functionaliteit. Zo zijn er hoesjes met extra vakjes voor pasjes en geld, of hoesjes met een ingebouwde standaard waarmee je je telefoon rechtop kunt zetten. Ook kan het plaatsen van een screenprotector, display folies of glazen protector een slimme keuze zijn voor jou. Bij CasualCases helpen wij jou graag bij het maken van de juiste keuze waardoor jij lang plezier hebt van jouw nieuwe Samsung Galaxy S23. Gewoon, plus of ultra zijn allemaal bij ons beschikbaar. Bekijk hier ons aanbod Samsung Galaxy S23 hoesjes

News & updates

Recente artikelen