Klantenservice
0
Dirk - Vrijdag 18 December 2023

Hoe verplaats je een foto van je telefoon naar je PC?

Soms is het handig om foto’s van je telefoon over te zetten naar je PC. Bijvoorbeeld wanneer je meer opslagruimte nodig hebt of omdat je de foto’s op een groter scherm wil zien. Gelukkig zijn er verschillende methoden beschikbaar om dit te doen. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een USB-kabel, cloudopslag zoals Google Drive of iCloud. Hieronder leggen we uit hoe je foto’s en video’s kunt importeren van je telefoon naar Windows 10 en Windows 11.

 

Foto’s en video’s importeren naar Windows 10

Breng foto's en video's over van een iPhone of Android-telefoon naar een pc. Sluit eerst je telefoon aan op een pc met een USB-kabel waarmee bestanden kunnen worden overgebracht.

Zet de telefoon aan en ontgrendel deze. Je pc kan het apparaat niet vinden als het is vergrendeld.

 

Selecteer op je pc de Startknop en selecteer vervolgens Foto's om de app Foto's te openen.  

Selecteer Importeren Vanaf een verbonden apparaat en volg de instructies.


Je kunt de items selecteren die je wilt importeren en je kunt aangeven waar je deze wilt opslaan. Neem even de tijd voor detectie en overdracht.

Zorg dat de foto's die u wilt importeren daadwerkelijk op het apparaat staan en niet in de cloud. Volg daarna de stappen voor uw type apparaat.

 

Android-apparaten

Het is mogelijk dat u de camera-app op uw telefoon al hebt gesynchroniseerd met cloudopslag zoals OneDrive of Google foto's. In dat geval worden uw foto's en video's automatisch geüpload naar de cloud. Als u vanaf uw pc toegang wilt krijgen tot deze foto's of video's, kunt u een webbrowser gebruiken om de opgeslagen foto's en video's te downloaden vanuit de cloudopslag.

Voor recente foto's gebruikt je de telefoon-app uit de Microsoft Store. Met deze app heb jegeen USB-kabel nodig om de meest recente foto's van je camera en screenshot-map te bekijken en te kopiëren. Deze functie bevat alleen recente foto's en importeert geen video's. Voor de app Jouw telefoon heb je een Android-telefoon met Android OS 7.0 of hoger nodig.

Als u een USB-kabel gebruikt om rechtstreeks vanaf je apparaat te downloaden, moet je mogelijk de USB-instelling wijzigen om media of foto's over te brengen. Voor actuele informatie van Google raadpleeg je Bestanden uitwisselen tussen uw computer en een Android-apparaat.

 

iPhones

Je ziet mogelijk een prompt op het iOS-apparaat met de vraag om Deze computer te vertrouwen. Selecteer Vertrouwen of Toestaan om door te gaan. Voor informatie van Apple, zie 'Importeren naar pc' in Foto's en video's overzetten van uw iPhone, iPad of iPod Touch op de Apple-website.

Als iCloud is ingeschakeld op je iOS-apparaat, kun je jouw foto's of video's niet downloaden. Je afbeeldingen staan op iCloud maar niet op je apparaat. Als je deze foto's of video's wilt openen of naar je pc wilt importeren, doe je dat via de iCloud-bureaublad-app. Zie Hulp krijgen bij iCloud-foto's op de website van Apple voor meer informatie.

 

Foto’s en video’s importeren naar Windows 11

Foto’s verplaatsen van een ander apparaat naar Windows 11 op de volgende manier: 

Breng foto's en video's over van een iPhone of Android-telefoon naar een pc

Sluit eerst uw telefoon aan op een pc met een USB-kabel waarmee bestanden kunnen worden overgebracht.

 

  1. Zet de telefoon aan en ontgrendel deze. Je pc kan het apparaat niet vinden als het is vergrendeld.
  2. Selecteer op je pc de Startknop en selecteer vervolgens Foto's om de app Foto's te openen.  
  3. Selecteer Importeren Vanaf een verbonden apparaat en volg de instructies.

 

Je kunt de items selecteren die je wilt importeren en je kunt aangeven waar je deze wilt opslaan. Neem even de tijd voor detectie en overdracht.

Zorg dat de foto's die je wilt importeren daadwerkelijk op het apparaat staan en niet in de cloud. Volg daarna de stappen voor je type apparaat.

 

Foto’s importeren op Android-apparaten

  • Het is mogelijk dat je de camera-app op je telefoon al hebt gesynchroniseerd met cloudopslag zoals OneDrive of Google foto's. In dat geval worden je foto's en video's automatisch geüpload naar de cloud. Als je vanaf uw pc toegang wilt krijgen tot deze foto's of video's, kun je een webbrowser gebruiken om de opgeslagen foto's en video's te downloaden vanuit de cloudopslag.
  • Voor recente foto’s gebruik je de telefoon-app uit de Microsoft Store. Met deze app heb je geen USB-kabel nodig om de meest recente foto's van je camera en screenshot-map te bekijken en te kopiëren. Deze functie bevat alleen recente foto's en importeert geen video's. Voor de app Jouw telefoon heb je een Android-telefoon met Android OS 7.0 of hoger nodig.
  • Als je een USB-kabel gebruikt om rechtstreeks vanaf je apparaat te downloaden, moet je mogelijk de USB-instelling wijzigen om media of foto's over te brengen. Voor actuele informatie van Google raadpleeg je Bestanden uitwisselen tussen uw computer en een Android-apparaat.

 

Foto’s importeren op iPhones

Je ziet mogelijk een prompt op het iOS-apparaat met de vraag om Deze computer te vertrouwen. Selecteer Vertrouwen of Toestaan om door te gaan. Voor informatie van Apple, zie 'Importeren naar pc' in Foto's en video's overzetten van uw iPhone, iPad of iPod Touchop de Apple-website.

Als iCloud is ingeschakeld op jouw iOS-apparaat, kun je jouw foto's of video's niet downloaden. Jouw afbeeldingen staan op iCloud maar niet op je apparaat. Als je deze foto's of video's wilt openen of naar je pc wilt importeren, doe jedat via de iCloud-bureaublad-app. Zie Hulp krijgen bij iCloud-foto's op de website van Apple voor meer informatie.

News & updates

Recente artikelen